Middag, promenad och ett brev

I fredags somnade jag runt 23.30 med mobilen i handen, kläderna på med oborstade tänder och alla lampor i hela sovrummet tända och vaknade sen vid 04.30. Var länge sedan jag sov så djupt och skönt. Gick upp och borstade tänderna, släckte lamporna och somnade om efter kanse 30 min. Vaknade sen vid 10, Åt frukost, segade mig och cyklade till gymmet vid 14. När jag kom hem gick jag ner i källaren och hämtade upp de få julsaker jag har och satte upp ljusstake i köket, stjärna i fönstret i vardagsrummet och några prydnader lite här och där. Vid 18.20 anlände jag till en kollega där även andra kollegor befann sig för en middag. Vi bjöds på hur mycket god mat som helst och hade det trevligt. De andra drack vin och öl men eftersom jag har problem med magen avstog jag. Vid 1 började jag få jätteont i magen efter all god mat vi ätit så jag cyklade hem, de andra var nog kvar ett bra tag till. Gick upp vid 09.45 i morse och åt frukost och sedan gjorde mig i ordning och cyklade iväg för att träffa min gamla chef för att ta en promenad runt naturreservatet. Vi gick i cirka 2 timmar och pratade om livet med fina landskapsutsikter och sedan fick jag cykla supersnabbt hemåt eftersom jag bestämt med Madeleine att vi skulle träffas hemma hos mig. Det blåste kraftog motvind hela vägen så jag hade kramp i låren när jag kom fram. Fick en försenad födelsedagspresent av Madeleine och vi åt nougatglass med pepparkakor och drack te. Madeleine skulle iväg och träffa sitt barnbarn så vi hann inte "hänga" så länge men iallafall 1,5 timme men vi hade behövt många timmar till för att diskutera allt vi behövde få ur oss.
 
Gick till affären och köpte chips och fryst pizza, blev så sugen även fast det inte alls är bra för min mage att äta just nu. Men gott var det! Sitter nu vid datorn med toning i håret så håret blir lite mörkare. Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka och jag är inte jättemotiverad men kring jul har jag ganska många lediga dagar vilket ska bli jätteskönt. Har lite mer än en sammanhängande vecka ledigt plus några fler dagar. Det är dåligt med röda dagar i år men jag har totalt 11 semesterdagar kvar och 100 timmar komp så jag har ju en del att ta av.
 
Imorgon ska jag bowla med några kompisar efter jobbet och på tisdag är det näst sista kurstillfället på volontärskursen. Tänk vad snabbt det gått! Förresten, i fredags när jag kollade postboxen hade jag fått ett brev från min gamla kollega AB som gick i pension men som jag fortfarande har kontakt med och träffar, var t.ex. på middag hos henne för två veckor sedan och trodde jag hade skrivit om det men hittar inte det så jag måste ha glömt. På den middagen var vi 5 kvinnor som träffades och vi lyssnade på inspelningen som jag gjort för radio. Madeleine tycker den är så känslosam att lyssna på att hon grät och de andra och jag satt med tårar i ögonen. AB skrev i brevet jag fick där hon skickat med ett vykort att hon tackar för att jag delar med mig av mina svåra upplevelser och att hon lärt sig mycket av mig. Blev så otroligt glad, det är underbart med människor som gör sånt där oväntat och som förgyller ens dagar.