Vecka 33, namn, vikt osv.

Idag är jag i vecka 33 (32+4) och jag har 5 arbetsveckor kvar. Jag gick dock hem tidigare igår och är hemma idag pga foglossning. Jag börjar få så ont att jag inte kan gå i land för det strålar ner i ena benet som blixtar när jag försöker röra mig. Har en tid hos läkare 5 juli för att prata sjukskrivning. Jag tänkte gå ner i arbetstid så min kropp orkar. Den 4 augusti anordnas en babyshower för mig. Vi blir ca 15 personer och jag ser fram emot det! Massa personer man tycker om på samma ställe som ska fira att vår lilla kille snart är här. Han är beräknad 19 augusti så vi får hoppas att han inte kommer tidigare så vi hinner ha babyshower 😅 

Midsommar har varit och jag skrev ett inlägg som jag måste glömt att posta och sedan försvann det. Jag är inget "big fan" av midsommar så jag och Sandra bestämde att vi skulle åka till ett köpcentrum och shoppa, fika och sedan åka hem till mig och laga mat. Jag vägrade midsommarstång och allt sånt där haha. Jag och Chris ska på bröllop imorgon så på midsommarafton var jag på jakt efter en bra klänning till det, hittade en mörkblå som sitter perfekt runt magen efter bara 20 min vilket gjorde att jag slapp massa klädångest. Det är inte lätt att klä sig som gravid kan jag säga... man känner sig oftast som en flodhäst.

Det börjar bli varmare igen och värmen får mig att må dåligt. När det är runt 18 grader så skuttar jag runt men när det är 30 grader som nu så svullnar kroppen och man mår som om att man har influensa typ. Jag vet att jag kommer sakna magen sen när han är född så jag försöker ändå njuta. Har jag förresten berättat vad vi tänkt på för namn? Jag tror inte det va? Jag tycker pojknamn är jättesvårt men Chris har hela tiden sagt att han vill att vår son ska heta Arvid. Jag var lite emot det först och det kändes inte rätt men ju längre tiden går desto mer känns det som att jag faktiskt har en liten Arvid i magen. Jag har verkligen inga andra förslag för jag tycker att det är så svårt med namn. Inget känns bra liksom. Ser han ut som en Arvid så blir det Arvid. Mellannamnen är redan bestämda; ett efter min bror, ett efter bebisens farfar och ett efter Chris morfar. Arvid är ett släktnamn från båda våra sidor så det skulle vara kul att föra det vidare.

Totalt har jag gått upp 17 kilo under denna graviditet, men det står helt stilla sen snart 6 veckor tillbaka och bebisen tar fett från min kropp. Han lägger på sig ca 250 gram per vecka och jag blir av med ca 250 gram fett per vecka, ganska smidigt tycker jag haha. Vikten spurtade REJÄLT ett tag och jag tänkte "hur ska det här sluta?!" men nu står det stilla och det är skönt. Jag började på 68 kg och ligger nu på 85 kg. 

Det här är vad en graviditet väger om man gått upp 16 kg i vecka 40:

Bebisen: ca 3,5 kg
Moderkakan: 0,9 – 1,4 kg
Fostervattenvätska: 0,9 – 1,4 kg
Bröstvävnad: 0,9 – 1,4 kg
Ökad blodmängd: 1,8 kg
Fettdepåer: 2,2 – 4,1 kg
Livmodertillväxt: 0,9 – 2,3 kg

Med andra ord försvinner mycket vikt direkt vid förlossningen och får jag ett stort barn på t.ex. 4,5-5 kg så ökar jag mer i vikt utan att det är fett på kroppen. Det är ju just ökningen av fett jag vill undvika. Viktigast är dock att den lilla killen i magen mår bra ❤️ han är viktigare än allt annat.