Hej!

Vad jag har varit dålig på att titta in här! Hej! Det var ett tag sen... jag jobbar och kämpar, har precis varit sjuk med förkylning och hosta men har jobbat många av mina sjukdagar för att hinna med. Vaknad runt 04.30 idag och har inte kunnat somna om så nu sitter jag och äter frukost. Sommarperioden som sträcker sig maj-september på jobbet har börjat, vår mest intensiva period på hela året.
 
Pratade med min syster igår, om livet, framtidsdrömmar och hur snabbt tiden gå. Jag har kommit fram till att när man är yngre står hela världen öppen framför en, man kan drömma hur stort man vill och inget kan stoppa en. När man börjar bli äldre inser man att världen börjar stänga sin dörr. Det går inte längre att drömma sig bort, om nån fräsig utbildning och ett liv där man gör exakt vad man vill. Verkligheten kommer ikapp. Man har ansvar, måste jobba, tjäna pengar, överleva. Ibland har jag lust att dra utomlands, några månader eller nått år men det funkar ju inte så längre, att man kan göra det man har lust för. Jag har en lägenhet, en fast tjänst, djur osv. det går inte att bara lämna allt. Det vore oansvarigt i min ålder. Allt var så mycket enklare när man bodde hemma och ens drömmar var så verkliga, nu är de bara drömmar. Man blir bekväm också, vem byter en fast tjänst med bra lön mot något sämre men kanske roligare bara för att få "testa något nytt"? Jag gör inte det iallafall. Livet är inte det man trodde det skulle vara och bli. Jag skulle plugga, jobba med ekonomi, ha man och barn vid det här laget. Det blev inte som jag tänkt mig. Trots det är jag nöjd, men känner ändå något tomt inom mig.
 
Senaste tiden har jag läst flera böcker; Hjärtats innersta röst, Öppnas i händelse av min död, I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv av och De förklädda flickorna i Kabul. Har köpt Kvinnan på tåget, Sapiens: en kort historik över mänskligheten och Ljuset vi inte ser som jag ska läsa. Har en såndär streckläsarperiod just nu.